Posted by: zaqk | July 12, 2018

De ce conduce Rotschild lumea?


Am o prietena foarte implicata in strangerea de semnaturi pentru campania “Fara Penali”. Din cand in cand imi ofera o mostra de gandire a celor care trec pe la cort sa semneze, cu citate ale celebrilor anonimi.

Astfel, unul a justificat ca nu semneaza pentru ca el nici la tv nu se uita, un fel de politica a strutului care si-a bagat capul in pamant si, daca el nu vede coruptia, coruptia nu are cum sa il afecteze pe el. Altii, revansarzi, mai degraba accepta furtul de miliarde de euro din bani publici atata timp cat Iohannis este presedinte, cerand celor din cort ca “intai luati-l pe Iohannis”.

Abordari naive, copilaresti.

Mult mai interesanta mi s-a parut opinia unui batran care nu a semnat pentru ca Rotschild conduce lumea de 500 de ani. Interesanta si trista. Ce a vrut autorul sa spuna cu asta?

In primul rand, el se inseala. O cautare rapida pe Google iti spune ca patriartul familiei Rotschild (Mayer Amschel Rothschild ) a infiintat banca lui in 1760. Deci sunt doar 258 de ani, nu 500. Foarte important este sa stabilesti faptele corect, pentru ca altfel poti fi contrazis usor si argumentele tale demontate facil. Pe de alta parte, omul are dreptate, la modul general. Statele incapabile sa isi gestioneze finantele se indatoreaza finantistilor care, prin bancile pe care le au, sunt in stare a finanta deficitele structurale ale acestor structuri. Intrebarea e de ce nu sunt in stare statele sa se intinda cat le tine plapuma? Pentru ca statele sunt conduse de oameni care vor sa se mentina la putere cu orice cost, fara sa ii intereseze generatiile viitoare, ci doar prezentul. Ce fac oamenii astia pentru asta? Pai promit, la fel cum s-a promis si in Romania, marea cu sarea, cainii cu covrigi in coada, luna de pe cer si soarele de la apus. Insa, din pacate, nimic din toate astea nu ar prinde daca oamenii ar pune o prima intrebare: DE UNDE BANI? Si de acolo sa mentina tirul intrebarilor pana in panzele albe.

Pana cand oamenii nu se trezesc, Rotschilzii vor conduce lumea.  Si prin Rotschild nu ma refer strict la cei care poarta numele asta. Poate intelegeti ce vreau sa spun.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

%d bloggers like this: