Posted by: zaqk | July 5, 2018

Zgomotul ca diversiune


Consilierii locali dintr-o comuna din judetul Arges sunt pusi la zid, judecati si executati pentru ca au avut nesimtirea de a cere decontarea transportului care ii costa 8 lei lunar. Au depus cerere, primaria oricum nu are de unde sa ii dea.

Interesanta este reactia primarului care se leaga de veniturile consilierilor cu indrazneala de a cere cei 8 lei. Edilul sugereaza ca, la un venit de 10 000 de lei lunar, oamenii nici nu ar mai trebui sa ceara acei 8 lei. Sa isi asume costurile, ca au de unde.

Problema aici se pune de principiu. Intr-adevar, fata de venitul (de pensionar, alta discutie) omului, acei 8 lei par a fi o problema falsa, dar nu am vazut, inca, decizia care stabileste ca cetatenii, pe langa taxele si impozitele platite catre stat, sunt obligati sa mai sustina financiar statul pe ici, pe colo, cu sume marunte. In mod similar, satenii, orbiti de sumele imense discutate, considera absolut normal ca ei sa isi plateasca transportul.

Nicaieri nu am auzit pusa in discutie alta problema: ce fac respectivii consilieri pentru comunitate? Isi indeplinesc atributiile? Fac ceea ce trebuie? Daca raspunsul este negativ, ii trage cineva la raspundere?

Nu vom sti niciodata, e prea mult zgomot.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

%d bloggers like this: